Стартовая Предметный указатель Новости науки и техники

Знамениті фізики України

видатні фізикиФізика - одна з найбільш важливих наук. В її області працює багато вчених з усього світу. Є серед них і геніальні фізики України.

Сьогодні в Україні є багато талановитих вчених. Не бракувало їх і поколіннями раніше. Всі вони починали свою роботу з підготовки, тобто отримання якісної освіти. Вже пару століть в нашій країні існує багато спеціалізованих державних і приватних закладів. При необхідності сьогодні можна отримувати додаткові уроки індивідуально і віддалено. Наприклад, в інтернеті, представлені репетитори івано-франківськ та інших регіонів, які допомагають вивчати науки майбутнім вченим і простим учням різного рівня підготовки.

І їм є до чого прагнути. Варто згадати лише Льва Ландау - автора курсу теоретичної фізики, який має масу вагомих нагород. Серед них Ленінська, три Державні, а також Нобелівська премія. Ландау став випускником в школі в 13 років, тому відразу вступити до інституту він не зміг. Один рік йому довелося навчатися в Бакинському училище. Лев розповідав, що вже в свої молоді роки був здатний без проблем інтегрувати і диференціювати. Навіть був курйозний випадок, коли майбутній іменитий фізик зарікався не зустрічатися з дівчатами, не здатними взяти інтеграл.

Лев Давидович хоч і був самозакоханим критиканом, але при цьому давав своїм слухачам глибокі знання. У 24 роки він почав працювати над створенням повного курсу теоретичної фізики і через роки важкої роботи зробив задумане. Написана ним наукова література охоплює багато аспектів фізики.

Ще одним талановитим українським вченим є Юрій Кондратюк, хоча спочатку він був записаний в документах народження як Гнат Бенедиктович Шаргей. Майбутній фізик спочатку вивчав технічні спеціальності. Працював на залізничному депо мастильником, механіком, ремонтував і будував елеватори. Він став автором відомої дерев"яної конструкції «Мастодонт», побудованої без використання цвяхів. Хоча ця споруда і була геніальна, влада порахувала її небезпечною, і "заслала" вченого в Новосибірське проектне бюро, яке займається розробкою шахтарського обладнання. Пізніше він займався проектуванням вітроелектростанцій.

Найбільш знаменитої науковою роботою Кондратюка є матеріал «Про міжпланетні подорожі». Напрацювання щодо способу досягнення поверхні тіл в космосі, створені ним, використовувалися в американській програмі «Аполлон». За це на космодромі Канаверал встановлено пам"ятник нашому талановитому вченому.

Aleksandr

  Обзор